kuvat video Uutiset Keikat Diskografia Yhtye Kauppa Kontakti Tekstit vieraskirja Linkit
   
spacer spacer
dot2006 Studiopäiväkirja - Midas Studios / Biotech Audio Solutions
TIISTAI 21.2. (LISÄTTY 8.1.2007)

 

Taistelua studiossa.

Eli kuvanauhalla Olli saa kuulla, että Suljetut ajatukset -musiikkivideon uudelleen äänitetyssä versiossa on täysin puhtaat laulut.

Hannu ja Olli vääntävät kättä Nicolen tulevaisuudesta, ja lopun merkit leijailevat ilmassa...

Tilanne laukeaa ja taistelu saa arvaamattoman päätöksen...
MAANANTAI 3.4.

Tuli sellainen bon voyage -tyyppinen fiilis että aivan niinkuin olisin ottanut tämän kuvan ennenkin.  

Yli viikon kestäneen treenaamisen jälkeen olimme vihdoin saaneet kaikki biisit sovitettua lopulliseen muottiinsa. Se tiedetään että studiossa saa vielä säveltää useaan otteeseen kun sovituksia viilaillaan, mutta se on sen ajan murhe. Treenaaminen oli aika brutaalia ja voin sanoa että korvat on todella soosina kun vedettiin yhdeksän päivää putkeen minimissään kuuden tunnin treenejä. Nyt saan onneksi jättää kuuntelemisen Hannun huoleksi ja siirryn itse ottamaan lepoa.Homma alkaa, niin kuten hevin nauhoitus yleensä, eli rummuttimien nauhoituksella. Ensin kävimme hakemassa Villelle vimpan päälle symbaalit ja kaiken maailman härpättimet. Hienosti alkoi touhut, kun levylle asetettu budjetti meni levyn teon ensimmäisen tunnin aikana jo tuhannella eurolla yli. Ei lupaa hyvää. On tuo perkeleen kallista leikkiä tuo rumpujen soiton harrastaminen.

 

 

Ville lähettelee terveisiä. Löydätkö kuvassa piileskelevän Tasavallan?

Lisää shoppailua, kalvojen virittelyä ja mikkien asettelua, säätöä ja ruuvausta jatkuu koko päivän. Kello siinä pyörähti kerran ympäri ja lopputuloksena oli erittäin kivasti perseelle potkivat basari- ja tomisoundit, eli saatiin tällä kertaa ensimmäisenä studiopäivänä jopa jotain tehtyä. Ruuvaus jatkukoon huomenna...

-olli

TIISTAI 4.4.

Aamulla ruuvaus jatkui siitä mihin eilen jäätiin eli siihen vittumaisinpaan also known as virvelisaundi. Ensimmäistä kertaa meillä oli käytössä kunnon virveli studiossa. Aikaisemmin olimme aina käyttäneet sitä mitä on omista nurkista löytynyt, joka on johtanut siihen että saundia joutuu etsimään kissojen ja koirien kanssa. Tällä kertaa sitä ongelmaa ei onneksi ollut koska vuokrasimme Backline rentalista jonku ludwigin 70-luvun virpan. Soundi siis löytyi yllättävän vaivattomasti ja kun symbaalitkin saatiin kuulostamaan pienen lisäsäätelemisen jälkeen hyvältä aloitimme nauhoitukset iltapäivällä. Villen soitosta kuuli heti että treenaus ei todellakaan ollut turhaa. Työnimellä "Hevin meininki" -niminen kappale oli narulla noin tunnissa ja homma alkoi näyttää lupaavalta. Toisen biisin kanssa tapeltiinkin sitten loppuilta ja Villellä alkoi mennä hermo huonoon kuntoon. Kappaleen lopussa oleva tempon nosto/ HC-mäiskeosa ei Villeä naurattanut. Tempo oli päälle 200bpm ja piti vetää erityyppisiä kahdeksasosabasareita. Asiaa ei helpota se että uudet Axiksen tuplapedaalit saatiin käyttöön vain viikko ennen studiota. No biisin taukoon asti kaikki on saatu hyvällä groovella narulle. Ilta alkaa olla jo aika pitkällä joten taidamme lopettaa tältä päivältä ja soittaa biisin loppuosa huomenna tuoreilla kintuilla. Ville kertoo henkilökohtaisesti studiotuskastaan huomisen videoreportaasissa.

-olli

KESKIVIIKKO 5.4.

Reportterimme kävi keskiviikkona kyselemässä Villen fiiliksiä.
Ville myös päästää teidät yksinoikeudella tutustumaan studiossa
käyttämiinsä lyömä- ja juomasoittimiin. Videopäiväkirjan ensimmäinen osa

 

TORSTAI 6.4.

Tänään homma alkoi leppoisasti. Käytiin siinä yheksän perseessä hakemassa Hannun kanssa studoille kunnon kahviplöröt (sokerihillomegapossut) paikalliselta Tarmo- lähikauppiaalta ja päivä saattoi alkaa. Aamusumppien ja pissakakkajuttujen jälkeen alkoikin sitten kiihkeät rumpuloiden äänitykset. Ensimmäinen biisi saatiin kaikkien yllätykseksi purkkiin jo hyvissä ajoin ennen kahtatoista ja homma näytti lupaavalta! Kiire meinasi tulla, kun seuraavalle biisille asetettiin aikarajaksi vietnamilaisen ravintolan lounasaika, mutta Suomen Raymond Herreraksikin tituleerattu "moottorijalka" Sahakangas hoiti homman kotiin ja nälkäiset hevimiehet saivat ruokansa toivotulla hinnalla! Safkan jälkeen oli sitten vuorossa tuo edellämainittu sokeripossu. Näiden mättöjen jälkeen oli vähän aikaa sulateltava ennen kuin seuraavaa veisua alettiin höyläämään. No se ralli saatiin kuin saatiinkin narulle kellon ollessa noin 18.30! Pientä säätöä, häsläystä ja pariakymmentä röökiä myöhemmin päätettiin yrittää naruttaa vielä yhtä biisiä, mutta Hannun salkkaririippuvuudesta ja kannuttajan väsymyksestä johtuen emme tyytyneet "sinnepäin"-ottoihin, vaan päätimme vetää kyseisen biisin narulle huomisaamuna uudella innolla. Jäljellä siis kolme biisiä, ja jos ne huomenna saan pois alta, lupaan että illalla maistuu tasavalta!

-ville

p.s.Kamoista kiinnostuneille (ja muillekkin) ylempänä videoreportaasia paikan päältä!

 

PERJANTAI 7.4.

"15 minuutin päästä parkkipaikalle", näin sovitaan Villen kanssa toivottavasti viimeistä kertaa näiden rumpuäänitysten aikana. Tunnelma katossa, kaupan kautta studiolle, aamupalaksi pahanmakuista knorrin pastaa jo viidettä päivää putkeen...on se kumma kun ei aikuinen mies opi omista virheistään, jää sokeripossut kauppaan ja suunnataan Villen kanssa pienet pippelimme kohti studiota. Kello paukkuu n. kakstoista ja saatiin yhdeksäs biisi narulle. Kiva tehdä ajan kanssa ja niin että saadaan oikeesti käyttää aikaa muuhunki ku soittamiseen. Villeä on jo päiviä kyttäillyt Tasavaltapullo rumpujen edessä...Noh, ehkä se kyttäily on ollut molemminpuoleista. Siinä se odottaa rumpujen edessä sitä että viimeinenkin isku levylle on soitettu. Joitain pieniä ongelmia oli yhen biisin rummuissa joka laukaisi jonkinasteista vitutusta puolin jos toisin...kappale kulkee työnimellä "Meseily kääntöchimaira" ja siitä ei löydy ainuttakaan täysin suoraa riffiä. Selvittiin biisistä onneksi askilla tupakkaa ja muutaman tunnin soitolla, taas jatkuu hyvä meininki. Työnimellä "Meseily"-niminen kappale saadaan narulle noin viideltä ja Ville saa korkata Tasavaltapullon. Melkoisella vauhdilla Ville hoiti urakkansa. 11 biisiä kolmessa päivässä, ja muutama kappale meni narulle toisella otolla.Tämä lienee jonkinsortin ennätys.

Vaikeeta kirjottaa juovuksissa kännykkään tätä sepustusta joten on ehkä loppusanojen aika. On tasavallat juotu, tai oikeestaan pari pulloa on vielä jäljellä, ja kaksi juotu, ja voin rehelisesti tunnustaa olevani kovin onnellinen pikkupoika nyt, kello lähenee kolmea yöllä ja voitas korkata vielä yksi pullo. Studiopäiväkirja päättyy nyt muutamaksi viikosta samoin kun studiosessiot. Jatkoa seuraa tasan kolmen viikon kuluttua jolloin alkaa kitaroiden runksiminen. Allekirjoittanut vetää pisteen ii:n päälle,eli ottaa kulauksen ah niin ihanaa tasavaltaa.
Kiitos ja anteeksi, Hannu kuittaa.

 

LAUANTAI 8.4.
Videopätkää on tulossa vielä lisää tänne, kunhan krapula hellittää sen verran että pystyy taas operoimaan tietokonetta.

 

MAANANTAI 10.4.
Nyt vasta alkaa krapula ja väsymys helpottaa. Tässä teille vielä videopäiväkirjan jälkimmäinen osa. Palataan asiaan kolmen viikon kuluttua!


TIISTAI 2.5.

Kolme viikkoa vierähti yllättävän nopeasti DVD -editoinnin ja laulusovitusten teon lomassa. Nyt kun Hannu palasi Amorphisin euroopan kiertueelta, voitiin taas aloittaa täysipäiväinen nauhoittelu. Seuraavaksi ohjelmanumerossa oli singlebiisin(/biisien?) kitaroiden nauhoitus. Tämä on kyllä meikäläisen lempipuuhaa kun saa leikkiä omien lelujen kanssa. Kitaravermeitä roudailtiinkin studiolle melkoinen kasa.

 

Tube screamer TS-808 vuodelta 1983 sai suun lommolle.


Vahvistinvaihtoehdoiksi otin studiolle oman mesan triple rectifierin, sekä ilkan framus corbrausseuksen. Näiden lisäksi saimme lainaan vanhan mesan dual rectifierin rottensoundin kuukkelilta. Lisäksi Hannulla ja mulla oli riittävä määrä erityyppisiä tube screamer -pedaaleita joista tulisimme valitsemaan soundiltaan viehättävimmän yksilön. Soundia ruuvattiin siinä sitten koko päivä. Jokainen nuppi kävi vuorollaan "piinapenkissä", mutta vahvimmaksi yksilöksi nousi loppujen lopuksi kuitenkin oma triple-kulta ja maxon od-9 spedu yhdistelmä. Näillä eväillä jatketaan seuraavan kerran torstaina, jolloin voisimme kuunnella saamaamme lopputulosta tuoreilla korvilla. Palataan sillon astialle. -Olli

TORSTAI 4.5.
Päivä alkoi pienellä säätämisellä. Juostiin Hannun kanssa kilpaa ympäri Vaasaa etsien säädyllistä reamp-boxia ja muita härpättimiä. Lopuksi teimme vielä heräteostoksia paikallisessa Minimanissa. Itsellä jäi käteen pihdit ja maalarinteippiä! (reeeeeally?!) Kun pääsimme studiolle, soundin ruuvailu jatkui leppoisissa merkeissä vielä muutamia tunteja. Lopuksi totesimme että tiistaina tekemämme soundi oli huomattavasti heikompi mitä tänään saimme aikaan, joten kannatti pitää se välipäivä.

No eiku rekki päälle. Soitostani ei aluksi meinannut tulla yhtää mitää koska uusien biisien treenaaminen oli jäänyt todella vähille. Jossain vaiheessa tuntui siltä ettei hommasta tule yhtää mitää. Biisi ei ollut edes kovin vaikea mutta jostain syystä se osoittautui yllätävän hankalaksi palaksi. Muutenkin tuntui ettei mikään tuntunut kelpaavan. Rima oli rumpujen nauhoituksessakin niin korkealla ettei kitaroissakaan voinut tyytyä sinneppäin-ottoihin. PeteG tuli vielä mua ruoskimaan studiolle ja otti heti meikäläiseltä luulot pois. Kysymykseen "eikö tuo ollu aika hyvä" kuului vastaus yleensä "ei se kyllä ollu" tai "kyllä sä tiedät ittekki että se fuskasit sen yhden". Armoa ei siis annettu tippaakaan, mutta illan päätteeksi pystyin todeta että ruoskiminen todellakin kannatti. Tästä tulee näköjään heittämällä tiukin Nicole levy myös kitaroiden osalta. -Olli

PERJANTAI 5.5.

Jotenki tämä kuumuus vaan tekee sen että ei meinaa kiinnostaa istua studiossa kokopäivää, joten teimme Hannun kanssa periaatepäätöksen, nukumme hyvin, ja sitte käydään vielä korjaamassa eilisen pienet soittovirheet ja lopettaisimme sitten siihen. Ei jaksa alkaa stressaamaan tämän levyn kanssa heti aluvaiheessa. Soittelin siis pari "dyy"-ääntä sinnetänne ja homma oli sillä selvä. -Olli

LAUANTAI ja SUNNUNTAI 6-7.5. (rytmikorjaamo)

Ilkka "il sexkarismo" tekemässä "laulu"-sovituksia uudistuneissa treenitiloissamme.

 

Tämä nyt ei varsinaista studiotyöskentelyä ole mutta koska töitä levyn eteen tehdään paljon muuallakin päätin liittää tämänkin tänne.

Eli teemme siis vieläkin laulusovituksia, mikä ei sinänsä ole yllättävää. Jotenki me aina onnistutaan ryssimään omat ja toistemme aikataulut niin että kaikki mikä piti olla valmista jo ajat sitten, ei vahingossakaan ole sitä ja kaikki tehdään niin viimetipassa kun vaan voi. Vielä jäi muutaman biisin sovitukset tekemättä, mutta sen verran hyvää jälkeä tehtiin kokoviikonloppu että on pakko olla aika tyytyväinen. Kovaa shittiä on tulossa perkele... -Olli

MAANANTAI 8.5.-8.6.

No siinä vierähti taas mukavasti yksi kuukausi studiosssa, keikoilla, matkustellessa ja editoidessa. Henkilökohtaisesti ehdin nauhoittaa vain muutaman raidan koko kuukauden aikana. Ilkka nauhoitti studiolla muutaman viikon pohjakitaroita ja Sami bassoja pari päivää. Studiolla ei varsinaisesti tapahdu mitään. Välillä käydään röökillä, puhutaan paskaa, ja mennään taas kiroilemaan sitä miten vittumaisia biisejä on pitäny säveltää. Pidimme siis jotenkin turhana pitää studiopäiväkirjaa jokapäivän tekemistä. -Olli

 

Kuvissa veljemme sodassa, Rectumfrie-er ja Cobrausseus.

Nyt tilanne on se että kaikki pohjakitarat on narulla ja tällä viikolla aloitan lisäskittojen nauhoittelut. Juhannuksen jälkeen päästään vasta äänittämään singlen laulut, joten sinkkua ja DVD ei vielä tässäkään kuussa tule myyntiin.Onneksi kovin massiivisia mainoskamppanjoita ei oltu vielä lanseerattu. Tämän kesäkuun kun vielä jaksais ahkerasti tehdä töitä niin saisimme nämä kaikki kolme massiivista projektia, singlen, DVDn ja pitkäsoiton valmiiksi edes suht. ajallaan. No en ainakaan henkilökohtaisesti jaksa tressata, nyt on kuitenkin kesä, pian on provinssi ja kalja alkaa maistua vähä liian hyvältä...

OLEN "LOMALLA 8.6.-30.7."
Kitarat jäi nauhoittelematta, mutta DVD alkaa vihdoin olla jollakin mallilla. Julkaisupäivä on tarkkaan ottaen SITTEN KUN SE ON VALMIS.SITÄKUUTA.2006! Olen siis lähinnä keskittynyt DVD:n editointiin jotta saataisiin se edes joskus valmiiksi. Tekemistä on vain riittänyt joka viikolle ja viikonlopuille. Kirjaimellisesti en siis lomalla mutta näkyillään festareilla ja etenkin Ilosaaressa! -Olli

01.12. BACK IN BUSINESS
Oho, tehdään taas levyä. Tuntuu hieman tyhmältä ajatella että tämän levyn äänitykset aloitettiin huhtikuussa. Ja nyt on vuosi... 2010? Juuri kun kuvittelin että saan hieman vetää henkeä nyt kun DVD on saatu uuniin niin, EI. Hirvittävä ressi päällä siitä että vokaalisovitukset ja sanat saatais ajoissa valmiiksi. Ollaan oltu nyt siis Ilkan kanssa treeniksellä huutelemassa pari päivää ja demoamassa tollasia hommia. Joka levyn kanssa, aina kiire, aina sama juttu. We will never löörn... Se tästä vielä puuttuis, että tässä kuussa olis 3 keikkaa. Heti huomenna tukka putkella ekalle. Sleep now...

04.-13.12. RÄYHÄÄMISTÄ JA KITAROITA


Sain Framuksen edustuskitaran juuri parahiksi studiolle. Kitara on mallia Diablo Custom. Oikealla vanha ja uskollinen työmyyräni KH-502.

  Ilkka aloitti rääkymisen maanantaina studiolla ja parin päivän aikana saatiin kahdeksaan biisiin huudot tehtyä. Melkoista vauhtia siis, mutta jos ääni kerran kestää ja homma toimii, niin eipä siinä tarvi sen enempää ihmetellä. Jälki oli taas vakuuttavan kuuloista. Levy levyltä Ilkka kuulostaa vaan väkevämmältä ja pelottavamalta. Kun ekaa biisiä alettiin huutaa, niin karvat nousi pystyyn mulla ja Hannulla tarkkaamossa ja hymy vääntyi suupielille. Osaan biiseistä ei ollut vielä sanoituksia joten pääsin nauhoittamaan kakkoskitaroita. Hikoilin studiolla niiden parissa kaksi päivää ja homma oli sillä selvä. Ainoastaan soolo jäi vielä tekemättä, perinteeksihän mulle on tullu että joka levylle täytyy yksi soolo saada. Oma vääntöni kalpenee kyllä levyn toiselle soololle melkoisesti, siinä kun kepittää Kreatorin Sami Yli-Sirniö, joten ymmärrätte varmaan ettei näistä nakkisormista lähde ihan sellaista kebab-sooloilua.

13. päivä kaikki oli sitten valmiina ja levyn äänitykset saatii päätökseen. Nyt alkaa miksailu ja viilailu. Aikaa siihen on varattu vuodenvaihteeseen asti. Laskeskelin tuossa muuten että sitten on kulunut taas 9 kuukautta siitä kun nauhoitukset aloitettiin, eli saman verran aikaa meni kuin Odotus-levyn kanssa. Pitäisiköhän tämän levyn nimeksi antaa sitten "Toinen Odotus" niinkuin joku vieraskirjassa joskus ehdotti...

Levy saadaan kauppoihin nyt siis sille suunniteltuna päivänä. Julkaisupäivä on 31. tammikuuta!
uutiset yhtye keikat diskografia videot kuvat kauppa tekstit vieraskirja linkit biotech